Antena 3 Be EU Be EU: Detașarea lucrătorilor în Uniunea Europeană

Be EU: Detașarea lucrătorilor în Uniunea Europeană

20 Mai 2017   •   10:23
Be EU: Detașarea lucrătorilor în Uniunea Europeană Foto: Pixabay.com

De la Parlamentul European au fost prezenți Agnes Jongerius și Gunnar Hokmark și au discutat despre detașarea lucrătorilor în Uniunea Europeană. 

Lucrătorul detașat este acel angajat care este trimis în alte țări din Uniunea Europeană pentru misiuni cu caracter temporar. În această perioadă, el primește statutul de „lucrător detașat" și va beneficia de drepturi și condiții speciale de muncă.

Pe durata detașării în altă țară din Uniunea Europeană, lucrătorul intră sub incidența clauzelor și a condițiilor de ocupare a forței de muncă din țara gazdă. Este vorba de salariul minim, timpul maxim de lucru și perioadele de odihnă, sănătatea și siguranța la locul de muncă, condițiile de angajare pentru tineri și femei însărcinate, egalitatea de tratament între femei și bărbați și alte norme privind prevenirea discriminării.

Pentru lucrătorii detașați sunt stabilite deja regulile, ceea ce înseamnă că toată lumea trebuie să fie tratată corect, iar regula este că nu trebuie să fie plătite sub nivelul minim de pe piața de muncă unde este detașat”, a declarat Gunnar Hokmark.

Vezi mai multe detalii în video-ul de mai jos.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close