Antena 3 CNN Be EU Cum poate fi protejat consumatorul în timpul crizei energetice. "Această iarnă va fi aspră şi trebuie ajutaţi oamenii vulnerabili"

Cum poate fi protejat consumatorul în timpul crizei energetice. "Această iarnă va fi aspră şi trebuie ajutaţi oamenii vulnerabili"

Preţurile ridicate la energie electrică continuă să aibă un impact negativ asupra consumatorilor, indiferent că vorbim despre familii sau despre întreprinderi.

Cum poate fi protejat consumatorul în timpul crizei energetice. "Această iarnă va fi aspră şi trebuie ajutaţi oamenii vulnerabili"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    29 Oct 2022   •   10:09

Măsurile luate la nivelul Uniunii Europene, considerate urgente şi necesare pentru protejarea consumatorilor, ar trebui aplicate cât mai rapid în toate ţările forului comunitar.

Luna aceasta a fost adoptat şi regulamentul de urgenţă pentru problema preţurilor ridicate la energie, ale cărui norme au fost adoptate în timp record.

"Acum Europa resimte o mare lovitură din punct de vedere al energiei din cauza preţurilor mari şi o problemă comună la nivel european are nevoie de un răspuns comun la acelaşi nivel european.

O parte din această legislaţie se ocupă exact de această problemă. 

Trebuie să ne îndreptăm către o abordare comună în ceea ce priveşte hidrogenul şi gazele naturale, în privinţa felului în care acestea sunt distribuite şi, cel mai important, cum sunt ajutate gospodăriile vulnerabile din ţările europene.

De asemenea, avem nevoie de o abordare comună şi un fond financiar comun pentru a-i ajuta pe oamenii care nu ar trebui să nu beneficieze de căldură pe timpul iernii.

Pentru că această iarnă probabil că va fi destul de aspră şi avem nevoie de un răspuns comun, european, la această situaţie", a spus Ivars Ijabs, membru al Parlamentului European, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close