Antena 3 CNN Be EU România, pregătită pentru Schengenul digital. Ivars Ijabs: "Vom ajuta cetăţenii, dar şi întreprinderile, pentru că afacerile se fac foarte des online"

România, pregătită pentru Schengenul digital. Ivars Ijabs: "Vom ajuta cetăţenii, dar şi întreprinderile, pentru că afacerile se fac foarte des online"

România va trebui să intre în Schengenul digital în următorii trei ani, ceea ce înseamnă că documentele vor fi digitalizate, iar acesta este un avantaj.

România, pregătită pentru Schengenul digital. Ivars Ijabs: "Vom ajuta cetăţenii, dar şi întreprinderile, pentru că afacerile se fac foarte des online"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    27 Ian 2024   •   11:53

"În primul rând, cred că trebuie să finalizăm aspectele legate de Schengenul fizic, inclusiv prin acceptarea României şi Bulgariei ca membri ai zonei euro, deoarece acesta este un spaţiu de libertate, dar în termeni digitali cred că este cel mai important ca toate actele care au fost create în toate statele membre pentru serviciile care au fost furnizate sau care sunt furnizate online, cum ar fi serviciile vamale, dar şi serviciile de plată a parcării în altă ţară, să fie intraoperabile între statele mebre.

(...) În momentul de faţă, din păcate, încă avem 27 de sisteme de servicii publice care nu vorbesc întotdeauna între ele. Vreau să spun că trebuie să le facem să vorbească între ele, în special acele sisteme care au fost construite cu bani europeni, care folosesc fonduri europene.

Eu vin din Letonia care are, de asemenea, o mulţime de sisteme digitale de diferite tipuri care au fost create în ultimii ani şi ideea este că trebuie să le conectăm între ele pentru a face viaţa europenilor mai uşoară (...).

Citeşte şiActele tuturor românilor trebuie digitalizate în trei ani. Gheorghe Falcă: "Sunt sigur că va fi temă de dezbatere în campania electorală. Datele vor fi securizate"

Vom ajuta în primul rând cetăţenii, dar şi întreprinderile, pentru că ştim cu toţii că afacerile se fac foarte des online şi, de asemenea, folosesc acele servicii oferite de autorităţile publice", a spus Ivars Ijabs, europarlamentar, sâmbătă la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: be EU Ivars Ijabs digitalizare
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close