Antena 3 CNN Be EU Uniunea Europeană discută "de urgență" noi sancțiuni împotriva Rusiei, după relatările privind masacrarea civililor la Bucha

Uniunea Europeană discută "de urgență" noi sancțiuni împotriva Rusiei, după relatările privind masacrarea civililor la Bucha

Uniunea Europeană discută în regim de urgență noi sancțiuni împotriva Moscovei, după descoperirea a numeroase cadavre ale unor civili în regiunea Kievului, mai ales la Bucha.

Uniunea Europeană discută "de urgență" noi sancțiuni împotriva Rusiei, după relatările privind masacrarea civililor la Bucha
Sursa foto: Hepta.ro
de Adrian Iclozan    |    04 Apr 2022   •   13:17

Anunțul a fost făcut luni de șeful diplomației europene, Josep Borrell (foto), citat de AFP.

"Uniunea Europeană "condamnă în termenii cei mai puternici atrocitățile raportate, comise de forțele armate ruse în mai multe orașe ucrainene ocupate, care acum au fost eliberate", se spune într-un comunicat al oficialului european.

Un nou pachet de sancțiuni se află în discuție la nivelul celor 27 de state membre, însă pentru adoptarea sa este necesară unanimitatea.

Președintele francez Emmanuel Macron a evocat luni sancțiuni individuale şi măsuri vizând industriile rusești ale cărbunelui şi petrolului, însă evitat să menționeze achizițiile de gaze din Rusia, un subiect care îi divizează pe europeni.

Cancelarul german Olaf Scholz a cerut, şi el, duminică, noi sancțiuni, după relatările privind masacrarea civililor la Bucha.

Luni, prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a estimat însă că tocmai Germania este cea care se opune unor sancțiuni mai aspre la adresa Moscovei.

O reuniune a miniștrilor de externe din Uniunea Europeană este programată pentru data de 11 aprilie la Luxemburg, iar un summit european extraordinar consacrat conflictului din Ucraina, situației economice și apărării europene este prevăzut pentru sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai.

×
Subiecte în articol: Bucha sanctiuni Rusia
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close