Antena 3 CNN Economic Auto Ancheta în cazul pasarelei căzute la Tâncăbeşti, aproape de final. Urmărirea penală încă nu a început

Ancheta în cazul pasarelei căzute la Tâncăbeşti, aproape de final. Urmărirea penală încă nu a început

Ancheta în cazul pasarelei căzute la Tâncăbeşti, aproape de final. Urmărirea penală încă nu a început
Sursa foto: Pasarela
12 Feb 2009   •   21:54

La şapte luni după ce doi tineri au murit zdrobiţi de pasarela de la Tâncăbeşti, anchetorii se apropie de finalul investigaţiilor. Cea mai importantă probă este expertiza făcută maşinii de mare tonaj, efectuată în Germania, acolo unde s-a montat iniţial bena basculantei.
Surse din rândul anchetatorilor spun că, în cel mai scurt timp, se vor demara procedurile pentru începerea urmăririi penale pentru omor din culpă. Asta înseamnă că la dosar sunt deja toate expertizele cerute în aceast caz şi cea mai importantă probă este expertiza făcută camionului.
Poliţiştii ştiu deja dacă bena camionului s-a ridicat în timpul mersului sau a fost exclusiv vina şoferului care a plecat cu ea ridicată.
Anchetatorii au deja şi expertiza pasarelei si în câteva zile se va afla dacă e vorba de culpă comună, adică vinovăţia se împarte între şofer şi constructorul pasarelei.
Începând de vineri, toate părţile implicate în acest dosar vor afla de la poliţişti rezultatul expertizei şi vor putea cere contraexpertize.
Observator

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close