Antena 3 CNN Economic Auto Aston Martin Lagonda. Tradiţia de 100 de ani continuă (FOTO)

Aston Martin Lagonda. Tradiţia de 100 de ani continuă (FOTO)

Aston Martin Lagonda. Tradiţia de 100 de ani continuă (FOTO)
Sursa foto: aston martin lagonda
19 Feb 2009   •   17:24

Aston Martin a anunţat că va aduce la Geneva, în marteie, un concept car cu un design foarte interesant, denumit Lagonda, anunţă worldcarfans.com. Prin această prezentare Aston Martin intenţionează să marcheze aniversarea cu numărul 100 pentru numele Lagonda. Numele a fost folosit pentru prima oară la maşina Lagona Torpedo, introdusă în 1907, la doar un an după fondarea Lagonda. În 1910 maşina câştiga prima sa cursă auto.
Aston Martin a cumpărat compania în anii '40, împreună cu emblema Rapide. Există şi un Aston Martin Lagonda mai recent, din 1976, care arăta precum un Triumph TR-7. Automobilul era foarte scump, foarte popular şi foarte puternic. Folosea un motor V8 de 5,3 litri şi a fost unul dintre primele modele care beneficia de un microprocesor ce controla maşina. Computerul nu era însă prea fiabil.

Oficialii Aston Martin au anunţat că doresc să lanseze un Lagonda de serie din 2012. ?Lagonda va avea propria-i nişă de piaţă, ca un produs de lux şi versatil, potrivit atât pentru pieţele existente cât şi pentru cele emergente?, a declarat Ulrich Bez, directorul general Aston Martin.
Aston Martin Lagonda (1976)
Fotografii: worldcarfans.com
Antena3.ro

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close