Antena 3 CNN Economic Auto Aston Martin V12 Vantage, prezentat oficial înaintea debutului de la Geneva (FOTO)

Aston Martin V12 Vantage, prezentat oficial înaintea debutului de la Geneva (FOTO)

Aston Martin V12 Vantage, prezentat oficial înaintea debutului de la Geneva (FOTO)
Sursa foto: aston martin vantage v12
04 Feb 2009   •   16:13

După mai multe imagini teaser ale lui Aston Martin V12 Vantage, britanicii au prezentat, miercuri, detaliile oficiale ale versiunnii care va intra în producţia de serie şi va debuta la salonul Auto de la Geneva din martie, potrivit worldcarfans.com.
Sub capotă se află un motor monstruos V12 de 6.0 litri care dezvoltă 510 cai putere (380kW) şi un cuplu de 570Nm. Maşina accelerează de la 0 la 100 de kilometri pe oră în 4,2 secunde, iar viteza maximă este de 305 km/h. Automobilul are la bază cunoscutul Vantage V8, de aceea noul V12 se aseamănă cu acesta.

Discrete elemente de design le diferenţiază, cum ar fi prizele de aer mai generoase, mai multe spoilere laterale pentru o mai bună aerodinamică, jante noi şi o capotă ventilată. În partea posterioară poate fi observat un eleron şi o bară mai mare, o nouă evacuare dublă cu un diametru mai mare al ţevilor, plus stopurile clare.

La interior schimbările sunt minore dar includ scaunele sport şi un volan îmbrăcat în Alcantara. V12 Vantage va fi livrat de la sfârşitul acestui an, modelul urmând a fi produs în serie limitată la 1000 de unităţi.
Foto: worldcarfans.com
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: salonul auto de la geneva
Parteneri
Salariul minim nu mai crește de la 1 iulie 2024
x close