Autostrada Timişoara-Arad rămâne închisă. Trafic îngreunat pe patru drumuri naţionale

de A.M.P    |    10 Dec 2012   •   15:42
Autostrada Timişoara-Arad rămâne închisă. Trafic îngreunat pe patru drumuri naţionale Foto: Mediafax

Circulaţia autovehiculelor este în continuare închisă pe autostrada A1 Timişoara - Arad pentru intervenţia utilajelor de deszăpezire, în timp ce pe patru drumuri naţionale din Timiş, Mehedinţi şi Vâlcea, traficul este îngreunat de condiţiile meteorologice, informează Infotrafic.
   
În urma închiderii circulaţiei pe autostradă, de sâmbătă seară, traficul rutier este deviat pe vechea rută (DN69).
   
Totodată, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, traficul rutier se desfăşoară îngreunat, pe următoarele artere importante:

DN59B Cărpiniş - Deta (judeţul Timiş),

DN67 Baia de Aramă - Băile Herculane (judeţul Mehedinţi),

DN7A Brezoi - Voineasa (judeţul Vâlcea)

DN7D Câineni Mici - Poiana (judeţul Vâlcea).
   
Şoferilor le este recomandat ca înaintea plecării în călătorie să se intereseze cu privire la starea traseului ales şi situaţia meteorologică prognozată, accesând paginile de internet ale Centrului Infotrafic din cadrul Poliţiei Române , Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), şi Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Informaţii cu privire la starea drumurilor naţionale şi autostrăzilor pot fi obţinute şi telefonic la numerele 021.9360 sau 021.264.33.33 ale CNADNR.
   
De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare - dezaburire funcţional etc.).
   
În timpul călătoriei, şoferii trebuie să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculele dinainte, să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi să utilizeze cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos, mai spune Infotrafic

Parteneri
x close