Antena 3 CNN Economic Auto BMW pregăteşte o serie de vehicule nepoluante, de oraş, reunite sub marca MINI

BMW pregăteşte o serie de vehicule nepoluante, de oraş, reunite sub marca MINI

BMW pregăteşte o serie de vehicule nepoluante, de oraş, reunite sub marca MINI
Sursa foto: mini
18 Mar 2009   •   12:11

Marca MINI, care face parte din grupul BMW, intenţionează să producă mai multe maşini de oraş. Primul model care va fi lansat este un vehicul în totalitate electric, cu zero emisii, informează worldcarfans.com citând autoexpress.co.uk. Să nu uităm că există deja MINI E, un automobil în totalitate electric. Nu există detalii foarte clare însă se vehiculează informaţia că prima maşină din seria de vehicule urbane reunite sub marca MINI va fi dezvoltată în colaborare cu Fiat.

Vor fi disponibile atât versiuni pe benzină cât şi unele hibride, cu motoare electrice şi unele pe benzină montate în spate. Este posibil ca variantele în totalitate electrice să dispună de acumulatori montaţi sub cabină, propulsia fiind asigurată de motoare electrice amplasate la fiecare roată.

Debutul primului model este programat a avea loc în 2011, BMW grăbindu-se să-şi ajungă din urmă competitorii, reprezentaţi de VW Up!, ca şi de o întreagă familie de vehicule electrice care vor sosi de la Renault.

Conceptul MINI, din seria de vehicule de oraş, ar putea fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt care va avea loc în acest an.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: masina BMW
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close