Antena 3 CNN Economic Auto Boc vrea să câştige pariul cu Mircea Badea. Premierul, în inspecţie la autostradă

Boc vrea să câştige pariul cu Mircea Badea. Premierul, în inspecţie la autostradă

Boc vrea să câştige pariul cu Mircea Badea. Premierul, în inspecţie la autostradă
Sursa foto: boc
02 Apr 2009   •   22:40

Premierul Emil Boc vrea să se asigure că va câştiga pariul făcut cu Mircea Badea, care a promis că va defila prin piaţa Victoriei cu pene de cocoş în spate dacă vor fi construiţi 42 de kilometri de autostradă în România.

Boc promite că primii 30 de kilometri din autostrada spre munte vor fi gata până la sfârşitul anului. Dar pe autostrada până la Ploieşti vom putea circula cu maşina abia de la sfârşitul anului următor. Banca Europeană de Investiţii este interesată să finanţeze lucrarea, iar Boc îi va verifica lunar pe constructori.

Premierul a vrut sa ştie cum se lucrează la autostradă. A cerut detalii despre proiect şi a inspectat lucrările.

Pentru autostrada spre munte niciodata nu s-au alocat de la buget câţi bani ar fi trebuit. Dar sunt şanse ca finanţarea să fie asigurată de acum de Banca Europeana de Investiţii.

Peste zece zile se anunţă daca francezii de la Vinci sau austriecii de la Strabag preiau concesiunea Comarnic-Braşov. 58 de kilometri trebuie construiţi în patru ani. Pentru Ploieşti-Comarnic nu s-a făcut nici măcar un plan. Şi cu excepţia acestor 36 de kilometri, pâna la munte se va circula pe autostradă abia peste cinci ani.

Observator

×
Subiecte în articol: Boc autostrada Mircea Badea
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close