Antena 3 CNN Economic Auto Ce şanse sunt ca Poliţia să recupereze maşinile furate. Date statistice

Ce şanse sunt ca Poliţia să recupereze maşinile furate. Date statistice

Ce şanse sunt ca Poliţia să recupereze maşinile furate. Date statistice
Sursa foto: Masina lui Gigi Becali
03 Apr 2009   •   17:30
EXCLUSIV ANTENA3.RO. Maşina lui Gigi Becali, furată şi recuperată în cele din urmă de oamenii săi (foto), precum şi arestarea finanţatorului Stelei pentru 29 de zile ridică problema furtului de maşini în România şi a modului în care îşi fac datoria autorităţile. O prezentare statistică dovedeşte faptul că sunt şanse mici să-ţi recuperezi maşina dacă apelezi doar la oamenii legii. Nu mai vorbim de faptul că, dacă e vorba de o maşină de lux, neînmatriculată încă, aşa cum a fost în cazul Gigi becali, probabilitatea ca Poliţia să găsească maşina furată scade foarte mult.

În plus, în cazul Gigi Becali, deşi acesta a fost arestat, trebuie reţinut faptul că hoţii care i-au furat maşina sunt în libertate şi nu sunt urmăriţi de Poliţie. Dar iată statisticile:

Astfel, furturile de maşini din Bucureşti, comparativ cu cele din marile capitale europene, este scăzut dar, în primele şase luni ale anului trecut, în Capitală au fost prinşi doar 15% dintre autorii furturilor de maşini. Totuşi, în primele trei luni ale lui 2009, proporţia hoţilor de maşini prinşi de către poliţişti a fost de aproape 50%, după cum arată datele statistice remise de Poliţia Capitalei către Antena3.ro

"În prima jumătate a anului 2008, în Bucureşti s-au înregistrat 669 de maşini furate, iar 101 dintre autorii furturilor au fost prinşi de către poliţie. Legat de primele trei luni ale acestui an, au fost furate 304 maşini, iar 137 de hoţi au fost prinşi, ceea ce înseamnă o creştere a cotei de prindere a autorilor, de aproape 50% ", a declarat pentru Antena3.ro Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

El a adaugat pentru Antena3.ro că în primele şase luni din 2008, în marile capitale europene au avut loc între 2.500 şi 3.500 de furturi de maşini, iar autorii infracţiunilor au fost prinşi în proporţii de 3-11%.

"Numărul de maşini furate în prima jumătate a anului trecut în Berlin a fost de 2.668, în Budapesta de 2.469, iar în Praga de 3.343", mai spune Ciocan pentru Antena3.ro.

Tot anul trecut el spune că în Varşovia au fost prinşi doar 73 dintre hoţii maşinilor, iar statisticile arată că autorii furturilor de maşini care au fost prinşi sunt în Berlin de 11,2%, în Praga de 3,47%, iar în Budapesta de 3,1%.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gigi Becali Politie
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close