Antena 3 CNN Economic Auto Cel de-al doilea pod peste Dunăre va fi inaugurat mâine în prezenţa premierului Victor Ponta

Cel de-al doilea pod peste Dunăre va fi inaugurat mâine în prezenţa premierului Victor Ponta

Cel de-al doilea pod peste Dunăre va fi inaugurat mâine în prezenţa premierului Victor Ponta
Sursa foto: Foto: balcanii.ro
23 Oct 2012   •   07:23

România şi Bulgaria sunt legate de un al doilea pod peste Dunăre. Calafat-Vidin va fi inaugurat mâine, în prezenţa primul-ministrului Victor Ponta şi a omologului său bulgar, Boyko Borisov. Construcţia va putea fi însă deschisa traficului rutier şi feroviar abia de anul viitor. După deschiderea podului, distanţa între Vidin şi Calafat va fi parcursă în câteva minute.

Podul Calafat-Vidin are o lungime de aproximativ doi kilometri, două benzi rutiere pe sens, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti.

Toate taxele rutiere pentru traversarea podului vor fi încasate de statul român, pentru Bulgaria rămânând doar taxele feroviare.

Transportatorii din sud, care ar fi traversat România de la Nădlac la Giurgiu, vor intra în România pe la Drobeta-Turnu-Severin şi vor parcurge astfel pe teritoriul României doar puţin peste 120 de kilometri, în loc de aproape 700. Asta înseamnă că, vor plăti mai puţin pentru carburant şi rovinietă.

Noul pod va atrage transportatori care optau până acum pentru ruta Serbia-Bulgaria, ocolind România. Podul peste Dunăre între Calafat şi Vidin va avea un trafic estimat de 100.000 de vehicule în primul an de la punerea în funcţiune.

Ruta de tranzit după finalizarea podul CALAFAT-VIDIN: Germania-Zagreb-Belgrad- Drobeta-Turnu-Severin- Calafat-Vidin- Sofia-Salonic sau Istanbul


×
Subiecte în articol: Victor Ponta Dunare
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close