Antena 3 CNN Economic Auto Circulaţie în condiţii de iarnă, pe mai multe şosele din ţară. Vedeţi drumurile cu probleme

Circulaţie în condiţii de iarnă, pe mai multe şosele din ţară. Vedeţi drumurile cu probleme

Circulaţie în condiţii de iarnă, pe mai multe şosele din ţară. Vedeţi drumurile cu probleme
Sursa foto: masini
20 Feb 2009   •   13:02

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din ţară. Vremea rea din sud şi sudvestul ţării a provocat probleme şoferilor. Cele mai afectate sunt şoselele din Mehedinţi, unde pe cinci drumuri naţionale stratul de zăpadă a atins şase centimetri, informează Agerpres.
Deplasarea autovehiculelor este îngreunată pe următoarele drumuri naţionale: DN 6 (sector Orşova-Sacu), DN 57, (sector Orşova-Moraviţa), DN 56 A, între localităţile Izimşa şi Vânju Mare, DN 67 D, (sector Obârşia Cloşani-Valea Cernei) şi DN 56 B (sector Devesel-Ţigănaşi).
Participanţii la trafic sunt sfătuiţi să adapteze viteza la condiţiile de mers şi să-şi echipeze roţile cu lanţuri.
În cursul nopţii de joi spre vineri, drumarii din Mehedinţi au acţionat cu 42 utilaje de deszăpezire şi au împrăştiat 243 tone materiale antiderapante. Însă, viscolul şi ninsoarea continuă, în multe perimetre ale drumurilor naţionale, le-a făcut munca zadarnică.
Pe drumul dintre Timişoara şi Arad oamenii au stat blocaţi cu orele. Aceştia s-au plîns că cei de la drumuri nu au intervenit cu material antiderapant.
În judeţul Mehedinţi, circulaţia rutieră pe Drumul Naţional 57 a fost blocată, timp de aproape 3 ore, din cauza căderilor de pietre de pe versanţi. A fost afectată o porţiune de aproximativ 25 de metri din Drumul Naţional 57, care face legătura între Orşova şi Moldova Nouă. Codul galben de ninsori şi vânt se păstrează până sâmbătă, la ora 2.00.
La Tîrgu Jiu, maşinile de deszăpezire nu au mai făcut faţă nămeţilor. Şoferul unuia dintre utilaje nu a observat la timp o gaură în şosea.
Probleme în trafic şi la Sibiu: şoferii s-au plâns că autorităţile nu au făcut nimic să cureţe străzile de polei.
Şi pe drumul care face legătura între Orşova şi Moldova Nouă s-a circulat dificil. Zăpadă măsoară aproape 15 centimetri, iar frecvent, din loc în loc, cad pietre de pe munţi.
Zeci de oameni au rămas blocaţi cu orele pe drumul judeţean 691, dintre Timişoara şi Lipova. Tot în Timiş, mai multe ambulanţe au rămas blocate în nămeţi. În judeţele Bacău şi Neamţ, este polei pe mai multe drumuri, din cauza temperaturilor foarte scăzute.
Circulaţia pe câteva străzi din Bucureşti a fost afectată şi mai multe maşini au fost avariate de copacii căzuţi din cauza vântului puternic.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Infotrafic
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close