Antena 3 CNN Economic Auto Conceptul Cadillac Converj va fi produs în serie (FOTO)

Conceptul Cadillac Converj va fi produs în serie (FOTO)

Conceptul Cadillac Converj va fi produs în serie (FOTO)
Sursa foto: cadillac converj
15 Apr 2009   •   16:29

Conceptul Cadillac Converj va fi produs în serie ca un model pentru anul 2012, informează worldcarfans.com, citând surse din cadrul GM.

Conceptul a fost prezentat pentru prima oară la salonul auto din Detroit, NAIAS. Converj încorporează tehnologia prezentă la hibridul Chevrolet Volt. Potrivit surselor citate, modelul Converj de serie va fi un adevărat coupe, şi nu unul cu patru uşi. Totuşi, vor fi operate unele modificări în materie de design, concretizate printr-un plafon ceva mai înalt şi o gardă la sol mai ridicată din cauza platformei care provine de la Volt.



Cadillac Converj va fi propulsat prin intermediul unui motor electric conectat la un acumulator litiu-ion de 16 kW, care va fi încărcat de un motor pe benzină de 1,4 litri şi patru cilindri, după ce maşina parcurge 60 de kilometri cu ajutorul propulsorului electric.

Este posibil ca GM să opereze unele modificări la propulsia Cadillac-ului, fiind vorba probabil de un acumulator care să ofere o autonomie mai mare sau de anumite setări care să îmbunătăţească performanţele Converj.



Cu toate că GM nu a declarat oficial că va produce în serie modelul Cadillac Converj, acest lucru ar servi mai multor scopuri. În primul rând, ar ajuta compania să recupereze banii investiţi în dezvoltarea tehnologiei hibride prezente la Volt.

De asemenea, maşina ar putea fi folosită ca instrument de marketing pentru administraţia Obama, care susţine producţia de vehicule ecologice, cu atât mai mult cu cât GM primeşte fonduri pentru a supravieţui crizei financiare.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: General Motors
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close