Antena 3 CNN Economic Auto Dacia Logan, beneficiarul "obraznic" al programului german de stimulare economică

Dacia Logan, beneficiarul "obraznic" al programului german de stimulare economică

Dacia Logan, beneficiarul "obraznic" al programului german de stimulare economică
Sursa foto: Logan
09 Mar 2009   •   13:17


Creşterea vânzărilor Dacia, în special a modelului Logan, nu a rămas neremarcată de publicaţiile străine. Bussines News Europe a denumit modelul Logan "simbolul ironic al crizei" în Germania şi beneficiar ?obraznic" al programului de stimulare economică.

Guvernul de la Berlin a introdus un "bonus ecologic" de 2.500 euro pentru posesorii de maşini mai vechi de nouă ani care decid să renunţe la acestea şi să achiziţioneze un model nou. Intenţia autorităţilor era să crească vânzările de maşini germane.

Însă, ghinion.Măsura introdusă de guvernul german nu a avut efectul aşteptat. Germanii nu au renunţat la maşinile lor mai vechi de nouă ani pentru un Mercedes, BMW sau Audi nou. Aceştia au preferat să achiziţioneze Loganul de 7.500 euro.

Această măsură a ajutat din plin industria auto din România, cu toate că Angela Merkel s-a opus unui pachet de sprijin financiar pentru statele emergente din Europa Centrală şi de Est.

După introducerea acestei măsuri, vânzările Dacia Logan în Germania au explodat, crescând de şase ori numai în luna februarie.

În consecinţă, constructorul român de automobile Dacia s-a transformat într-un beneficiar ?obraznic" al programului de stimulare economică introdus de Merkel.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dacia Logan
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close