Antena 3 CNN Economic Auto Dacioţii au fost cuceriţi de "Elveția Rusiei". Republica Altai, un peisaj de vis

Dacioţii au fost cuceriţi de "Elveția Rusiei". Republica Altai, un peisaj de vis

Dacioţii au fost cuceriţi de "Elveția Rusiei". Republica Altai, un peisaj de vis
Sursa foto: Foto: Alexandru Molovata
de S.T.    |    28 Aug 2012   •   16:46

Văcuțele elvețiene? Caii americani a la Marlboro? Spasiba, avem aici Republica Altai!

Dacioţii Iulian Angheluţă, Alexandru Molovata şi Nicolae Stancu participă la raliului umanitar Mongol Rally 2012 şi au reuşit să parcurgă aproximativ 15.000 de kilometri, de la Bucureşti până în Mongolia.

Cum a început experienţa lor: Cu Dacia până-n Mongolia. Trei români, în raliul vieţii lor: "Suntem români, suntem dacioţi"



La ruşi, am avut senzația că punctul vamal este făcut doar ca să fie ceva acolo.

Au urmat trei zile prin Rusia, pe traseul Rubțovsk – Barnaul – Gorno Altaisk, pe șosele foarte bune, ca să nu zic extraordinare. Am profitat din plin de ele, de vreme și de benzina foarte bună și ieftină (undeva pe la 2,80 lei/litrul) și am străbătut peste 1.000 km.

Respublica Altai este o republică parte a Federației Ruse, supranumită pe bună dreptate „Elveția Rusiei”. Indicatorul de pe margine a trecut oarecum neobservat și nu anunța ceea ce va urma. Drumul principal șerpuia ușor către Ongudai prin dealuri nesfârșite, iar în zare se vedeau munți înzăpeziți. Trecem de Ongudai și urcăm pe lângă râul Ciuia, iar la stânga și la dreapta vârfuri de 3.000 – 4.000 metri, acoperite de zăpadă. Au urmat ore întregi în care Miorița și noi am avut parte de un peisaj de vis: am străbătut pajiști nesfârșite la 2.000 metri pe care alergau cai sălbatici sau semi-sălbatici (unii erau însemnați), vulturi care pluteau leneși sau kilometri întregi de păduri din care ieșea câte un izvor. Aici am întâlnit și cele mai fericite văcuțe din lume. Pe cuvântul meu, nu am văzut văcuțe mai zen decât cele de aici.

Dacă acum câteva zile vă spuneam de un concediu în Kîrgîzstan, vreau să adaug alături, la egalitate de puncte, Respublica Altai. Ambele merită cu prisosință locul I pentru peisajele extraordinare și nu numai. Rămâne problema distanței și a limbii ruse (mai greu cu engleza), dar merită.

Rusia, și mai ales Respublica Altai, a fost pentru noi un respiro extraordinar, mai ales după ce am traversat trei deșerturi și Miorița urma să dea piept cu renumitele drumuri mongole.



Și încă ceva: nici articolul despre Kîrgîzstan și nici acesta nu sunt comandate/plătite de Oficiile de Turism ale celor două țări.

Ce experienţe au mai trăit Dacioţii, aflaţi de pe www.freemioriţa.ro

×
Parteneri
Restricții de circulație, pe cele mai mari artere din București, în acest weekend
x close