Antena 3 CNN Economic Auto Detectoarele radar ar putea fi scoase în afara legii

Detectoarele radar ar putea fi scoase în afara legii

Detectoarele radar ar putea fi scoase în afara legii
Sursa foto: Detector radar
07 Feb 2009   •   11:58

Creşterea alarmantă a numărului accidentelor rutiere a determinat poliţia să propună interzicerea detectoarelor de radar. Actul normativ, propus de Direcţia Regim Permise prevede interzicerea detectoarelor şi ar putea să intre în vigoare, chiar anul acesta. Poliţiştii spun că detectoarelor induc şoferilor un sentiment de falsă siguranţă şi sunt tentaţi să nu respecte limitele de viteză.
Potrivit datelor furnizate de Poliţia Rutieră, anul trecut, agenţii de circulaţie au ridicat cu 20% mai multe permise de conducere şi au dat mult mai multe amenzi. Cu toate acestea, numărul accidentelor grave a crescut.
Modelul legislativ propus de poliţie este cel francez. Acolo detectoarele au fost interzise, după ce populaţia a fost consultată printr-un referendum. Efectele scoaterii detectoarelor de radar în afara legii nu s-au lăsat aşteptate, numărul accidentelor scăzând semnificativ. La momentul actual, detectoarele mai sunt permise doar în câteva state din Uniunea Europeană.
Victimele şoferilor vitezomani sunt de părere că cei ce folosesc detectoare de radar pleacă din start de la ideea de a nu respecta legea rutieră, dar şi de a nu fi pedepsit. Din aceste motive, susţin victimele, dispozitivele de detecţie a radarelor ar trebui interzise.
Pentru reducerea numărului de accidente, poliţia propune şi alte soluţii. Investiţiile în infrastructură, educaţia rutieră, dar şi înăsprirea sistemului de examinare pentru obţinerea permisului de conducere sunt doar câteva dintre acestea.
Sursa foto: vad.go.ro
Antena 3

×
Parteneri
Raisa, fetiţa de 2 ani dispărută ieri din fața casei, a fost găsită moartă
x close