Antena 3 CNN Economic Auto După autostrada suspendată, Sorin Oprescu vrea trotuar rulant pe Pasajul Basarab

După autostrada suspendată, Sorin Oprescu vrea trotuar rulant pe Pasajul Basarab

După autostrada suspendată, Sorin Oprescu vrea trotuar rulant pe Pasajul Basarab
Sursa foto: Oprescu
11 Mai 2009   •   21:24

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, vrea ca Pasajul Basarab să aibă montate şi două trotuare rulante de aproape jumătate de kilometru. Ele ar urma să facă legatura între staţiile de tramvai şi cele de metrou din Gara de Nord. Până când pasajul va fi aproape gata, edilul va ştii exact cât îl costă în plus benzile automergatoare.

Cel mai lung trotuar rulant din România este acum pe Aeroportul Otopeni şi de el se pot bucura doar cei care aterizează în ţară.

La Basarab banda rulanta ar trebui să aibă cam un kilometru dus-întors. Edilul şef a venit cu aceeastă idee după ce s-a gândit că întreaga gara să fie acoperită de şosele suspendate ca în multe capitale europene.

Călătorii ar avea legătură directă cu staţia de metrou, viitoare spaţii comerciale şi vor ajunge cu bagajele mult mai repede pe peroanele din gara.

Trotuarul automergător de jumătate de kilometru va costa destul de mult. Cei 50 de metri de banda rulantă din interiorul aeroportului Henri Coandă au costat în jur de 250.000 de euro, la care se mai adaugă şi cheltuielile de întreţinere.

Mai sunt însă şi multe alte condiţii care trebuie îndeplinite - banda poate fi instalată doar în spaţii închise, ferite de ploaie sau praf.

Dacă se vor găsi bani, şi trotuarul automergător de aproape jumătate de kilometru lungime va funcţiona, Bucureştiul va intra încă o dată în Cartea Recordurilor.

Cât va costa sau când va fi gata viitorul trotuar nu ştie nimeni, deocamdată. Până acum, pentru trotuarul rulant al primarului Sorin Oprescu nu a fost făcut nici un studiu tehnic, deşi edilul susţine că vrea să-şi pună în practică ideea după ce pasajul Basarab va fi gata.

Observator

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close