Antena 3 CNN Economic Auto Fiat va produce modelul Punto în Serbia

Fiat va produce modelul Punto în Serbia

Fiat va produce modelul Punto în Serbia
Sursa foto: fiat punto
30 Ian 2009   •   19:58

Constructorul italian de automobile, Fiat, a încheiat, vineri, un acord cu guvernul de la Belgrad pentru a produce modelul Punto în Serbia, informează AFP. Aceasta este prima etapă a înţelegerii din 2008 între cele două părţi.
"La Torino a fost semnat un acord între Fiat şi executivul sârb, reprezentat de ministrul Economiei Mladjan Dinkic, pentru producţia de modele Punto la uzina Zastava din Kragujevac", a declarat un purtător de cuvânt al grupului italian.
Producţia va lua startul "la începutul lunii martie", obiectivul pentru 2009 fiind de 15.000 de maşini, destinate pieţei sârbe şi ţărilor limitrofe.
Modele Punto sunt deja produse la Zastva, dar sub marcă proprie. La sfârşitul lunii septembrie, guvernul sârb şi Fiat au semnat un acord pentru înfiinţarea unei societăţi mixte, 67% din capital fiind deţinut de grupul italian iar 33% de guvernul sârb, urmând ca Fiat să investească 700 de milioane de euro la uzina din Kragujevac.
Până la sfârşitul anului 2010 Noua companie îşi propune să atingă o producţie anuală de 200.000 de autovehicule, cu posibilitatea dea majora capacitatea cu 100.000 de vehicule în anii următori.
Observator

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close