Antena 3 Economic Auto În atenţia scuteriştilor! Din 2013, cei care conduc mopede fără permis se vor alege cu dosar penal

În atenţia scuteriştilor! Din 2013, cei care conduc mopede fără permis se vor alege cu dosar penal

de S.T.    |    13 Sep 2012   •   10:02
În atenţia scuteriştilor! Din 2013, cei care conduc mopede fără permis se vor alege cu dosar penal
Sursa foto: Foto: Mediafax

Proprietarii de mopede care vor conduce aceste vehicule din ianuarie 2013 fără să deţină permis de conducere se vor alege cu dosar penal. Cel puţin aşa a declarat şeful Direcţiei Rutiere, Lucian Diniţă, care a precizat că sunt înregistrate aproximativ 200.000 de mopede.

Conform noului Cod Rutier, din 19 ianuarie 2013, scuterele, mopedele si triciclurile cu motor vor putea fi conduse doar cu permis obţinut în urma susţinerii examenului, ceea ce înseamnă că numai pe bicicletă se va mai putea merge fără carnet.

Iar comisarul şef Lucian Diniţă a spus că în urmatoarele lui posesorii unor astfel de vehicule vor trebui să urmeze cursuri şi să dea examen cu poliţiştii de la Rutieră pentru obţinerea permisului din categoria "AM".

"Este o directivă a Uniunii Europene care datează încă din 2006, iar data de 19 ianuarie nu poate fi amânată. Începând cu această zi, oricine va fi prins pe scuter fără permis, va suporta rigorile legii", a explicat Diniţă.

În prezent, mopedele şi triciclurile cu motor pot fi conduse doar pe baza atestatelor eliberate de şcolile de şoferi.×
Subiecte în articol: permis de conducere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close