Antena 3 CNN Economic Auto Matiz-ul care dezvoltă 550 cai putere, prezentat de Fourdin Auto Sport

Matiz-ul care dezvoltă 550 cai putere, prezentat de Fourdin Auto Sport

Matiz-ul care dezvoltă 550 cai putere, prezentat de Fourdin Auto Sport
Sursa foto: chevrolet matiz
02 Feb 2009   •   16:02

Creatorii modelului Chevrolet Matiz ar fi probabil uimiţi să afle că micuţul şi inofensivul automobil este acum în stare să se bată de la egal la egal cu un Corvette, anunţă worldcarfans.com. Maşina pe care o prezentăm nu este una fabricată oficial de vreun producător renumit, însă se poate lua la întrecere, în linie dreaptă, cu orice maşină sport de top.
Matiz-ul din imagini a fost creat de Yves Fourdin, fondatorul companiei Fourdin Auto Sport, împreună cu câţiva prieteni, şi este rezultatul a 1.500 de ore de muncă a unor oameni care nu sunt ingineri ci doar entuziaşti ai sporturilor cu motor. Mai mult, la construcţia automobilului nu au fost folosite computere.

Folosind Matiz-ul ca bază de pornire, Fourdin şi amicii săi au instalat un motor V8 de 7,0 litri, provennind de la un Corvette Z06. Propulsorul dezvoltă 550 cai putere (404kW), şi propulsează Matiz-ul de la 0 la 100 de kilometri pe oră în doar 3,7 secunde.

Pentru a ajunge la 200 de kilometri la oră este nevoie de aproximativ 10 secunde, iar viteza maximă este de 260 de kilometri pe oră. Maşina a fost terminată în august 2008 şi este prezentată în acest moment la Salonul Internaţional din Liege, Belgia.

Fotografii: worldcarfans.com
Antena3.ro

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close