Antena 3 CNN Economic Auto Mii de disponibilizări după ce GM a anunţat că renunţă la marca Pontiac

Mii de disponibilizări după ce GM a anunţat că renunţă la marca Pontiac

Mii de disponibilizări după ce GM a anunţat că renunţă la marca Pontiac
Sursa foto: pontiac logo
28 Apr 2009   •   21:05

Decizia General Motors de a renunţa la marca Pontiac duce la disponibilizarea a mii de oameni. Constructorul american a decis să renunţe, până anul viitor, la una din mărcile sale neprofitabile pentru a încerca să se salveze de la faliment. Cu toate acestea, decizia afectează mii de salariaţi de pe tot cuprinsul Statelor Unite.

Constructorul american General Motors a decis să sisteze producţia mărcii de automobile până în 2010. Următorii pe listă sunt constructorii Saab, Hummer şi Saturn. Planul de restructurare al General Motors mai include şi înjumătăţirea dealerilor din Statele Unite în următorii 5 ani. Aproape 30 la sută din cei peste 60.000 de angajaţi vor fi disponibilizaţi anul viitor.

"Sunt distrusă. Distrusă. Am trei copii acasă. Fabrica asta ne asigura supravieţuirea. Tatăl meu a lucrat şi el pentru această companie până în ziua în care a murit. General Motors a asigurat un trai decent pentru mine şi pentru multe alte familii din toată ţara şi este foarte trist ce se întâmplă", a declarat Laura Andrews, salariată General Morors.

Decizia apare în contextul în care vânzările maşinilor produse de General Motors au scăzut dramatic. Rata anuală de vânzări a companiei a fost de 9.9 milioane de euro în martie, în timp ce oficialii contructorului american sperau să vândă de cel puţin 12 milioane de euro.

"Cred că oamenii o să cumpere în continuare produse GM, singura diferenţă va fi că vor achiziţiona un alt tip de maşină. Fabrica produce autovehicule foarte bune. Am avut mai multe maşini GM, au avantaje şi dezavantaje dar rămân automobile fiabile. Cred că, în acest moment, sunt foarte competitive", spune omul de afaceri Tim McMahon.

General Motors a primit, luna aceasta, 2 miliarde de dolari drept ajutor din partea statului american. Autorităţile i-a cerut însă să ajungă la o întelegere cu sindicatele şi creditorii pentru reducerea costurilor şi restructurarea companiei.

Observator

×
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close