Antena 3 CNN Economic Auto Mission One, motocicleta electrică sport capabilă de 240 km/h (FOTO)

Mission One, motocicleta electrică sport capabilă de 240 km/h (FOTO)

Mission One, motocicleta electrică sport capabilă de 240 km/h (FOTO)
Sursa foto: mission one
05 Feb 2009   •   17:04

Fanii vehiculelor cu două roţi vor fi probabil încântaţi să afle că nou fondata companie Mission Motors cycle a creat o motocicletă sport în totalitate electrică. Mission One a fost prezentată oficial la Conferinţa Technology, Entertainment and Design (TED). Viteza maximă care poate fi atinsă de această motocicletă este de 240 de kilometri pe oră. Aceeaşi valoare este valabilă şi în cazul autonomiei vehiculului.
Mission One foloseşte acumulatori lilthiu-ion cuplaţi la un motor cu inducţie AC în trei faze. Puterea obţinută instantaneu este transmisă printr-o singură treaptă de viteză. Mission One dispune de suspensii Ohlins şi de frâne Brembo.

Mission Motors intenţionează să producă în serie motocicleta Mission One. Potrivit Autoblog, citat de worldcarfans.com, primele 50 de unităţi vor fi vândute în 2010 ca ediţii limitate, pentru un preţ de 68.995$. În vară vor fi anunţate şi variante mai ieftine ale motocicletei. Până atunci, putem doar să ne bucurăm că apar din ce în ce mai multe vehicule care folosesc o tehnologie alternativă în locul combustibililor fosili.
Fotografii: worldcarfans.com
Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica crește prețurile la energia electrică, pentru anumiți consumatori
x close