Antena 3 CNN Economic Auto Noua taxă auto aşteaptă pe masa guvernului

Noua taxă auto aşteaptă pe masa guvernului

Noua taxă auto aşteaptă pe masa guvernului
Sursa foto: targ auto
06 Feb 2009   •   05:30

Noul guvern al României nu a reuşit să găsească o formulă pentru modificarea taxei auto astfel încât să aducă şi mai mulţi bani la guvern, dar să fie şi aprobată de Comisia Europeană.
Surse guvernamentale declarau pentru Evenimentul Zilei că guvernul are timp până în aprilie să stabilească o nouă formulă a taxei. Pe de altă parte, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, susţine o formulă în care taxa auto să se transforme într-una anuală, aceasta nefiind însă agreată de alte instituţii, dar nici de producători.
Momentan propunerile acestora din urmă vizează creşterea substanţială a taxei la înmatricularea maşinilor second hand, în vreme ce Ministerul Transporturilor propune creşterea taxei pentru maşinile second-hand în funcţie de gradul de poluare şi de capacitatea cilindrică.
De asemenea, Dacia insistă pentru eliminarea taxei pentru maşinile noi Euro 4, cu o capacitate cilindrică de până la 2.000 de centimetri cubi, în vreme ce Transporturile cer doar reducerea taxei pentru înmatricularea unor astfel de maşini.
Experţii avertizează executivul să iasă cu o clarificare cât mai curând, pentru că toată lumea are de pierdut.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close