Noul Citroen C3, disponibil de joi în România pentru preţuri ce pornesc de la 10.890 euro (FOTO & VIDEO)

04 Mar 2010   •   16:47
Noul Citroen C3, disponibil de joi în România pentru preţuri ce pornesc de la 10.890 euro (FOTO & VIDEO)

Noul Citroen C3 a fost lansat oficial în România şi este disponibil din 4 martie la un preţ începând de la 10.890 euro TVA inclus, valabil pentru C3 1,1i 61 CP, nivelul de echipare City. În afara acestuia, cei care-şi doresc automobilul pot opta pentru alte două niveluri de echipare, Confort şi Exclusive. C3 se numără printre succesele mărcii, fiind vândut până acum în peste 2 milioane de exemplare.

"Înnoirea acestui model este de o importanţă majoră pentru marcă şi ne oferă mijloacele de a ne realiza ambiţiile referitoare la creşterea cotei de piaţă, atât în ceea ce priveşte clienţii particulari cât şi clienţii întreprinderi", a declarat Frederic Banzet, Director general Citroen.

Antena3.ro a testat noul C3. Click aici pentru a vedea cum s-a comportat.

SCURTĂ PREZENTARE A NOULUI CITROEN C3


Actuala generaţie C3 preia atuurile versiunii anterioare cărora le adaugă un stil mai sobru, o calitate superioară a finisajelor, o arhitectură inteligentă şi o habitabilitate peste standardele segmentului, menţinându-se totuşi în categoria celor mai compacte vehicule de pe piaţă. De asemenea, producătorul francez mizează pe un confort interior superior şi un comportament rutier excelent, atât în oraş cât şi la drum lung.Maşina oferă ceva inedit: parbrizul "Zenith" (disponibil ca opţiune pe nivelul Confort şi în dotarea standard pe nivelul Exclusive), care furnizează şoferului o mai bună vizibilitate, iar pasagerilor o experienţă de drum specială. Automobilul pastrează, în principiu, rotunjimile versiunii anterioare, cărora li se asociază linii mai ferme şi mai fluide.

Noul Citroen C3 măsoară 3,94 metri în lungime, 1,71 metri lăţime, iar raza de bracare este de 10,2 metri. Portbagajul are un volum de 300 de litri, iar interiorul beneficiază de numeroase spaţii de depozitare. Scaunele oferă o poziţie semi-înaltă uşurând accesul şi vizibilitatea, şi optimizând, în acelaşi timp, spaţiul pentru pasagerii din spate.Echipare standard şi siguranţă
Primul nivel de echipare al noului C3 include: direcţia asistată, retrovizoarele electrice, volanul reglabil pe înălţime şi în adâncime, bancheta spate rabatabilă asimetric 2/3 1/3 şi computerul de bord.
În materie de siguranţă noul C3 dispune din standard de ABS, de sistemul de asistenţă la frânarea de urgenţă, de repartitor electronic la frânare şi de aibag-uri frontale şi laterale. La opţionale intră ESP-ul, începând cu nivelul Confort, precum şi aibag-uri tip perdea faţă ? spate în dotarea standard pe nivelurile Confort şi Exclusive.Motorizări
Noul Citroen C3 vine cu 3 motorizari diesel (HDi 70 CP, HDi 90 CP cu filtru de particule şi HDi 110 cu filtru de particule) plus 4 motorizări pe benzină, Euro V, (1.1i 61 CP, 1.4i 75 CP, VTi 95 CP şi VTi 120 CP). Toate sunt asociate unor cutii de viteze manuale în 5 trepte cu excepţia motorului HDi 110 CP asociat unei cutii în 6 trepte şi a motorului VTi 120 care oferă opţiunea unei cutii automate în 4 rapoarte. Nivelul emisiilor de CO 2 pentru noul Citroen C3 se situează sub 118 g/km pentru motorizările diesel şi între 134 g/km de CO2 şi 160 g/km pentru motorizările pe benzină.
Multimedia
La capitolul multimedia, Citroen C3 se laudă cu sistemul audio RD4 cu mp3, USB Box (compus din priza USB + jack de 3,5 mm, compatibil iPod, kit hands-free Bluetooth) şi cu sistemul de navigatie MyWay. De asemenea noul C3 propune un sistem audio inedit denumit hifi System ce oferă performanţe acustice foarte bune.


Automobilul este fabricat în Franţa, în uzinele Aulnay şi Poissy. Maşina a parcurs peste 2 milioane de kilometri până la lansarea sa pentru a garanta fiabilitatea optimă a vehiculului şi a retuşa orice imperfecţiune.
Antena3.ro

x close