Antena 3 CNN Economic Auto Numărul de accidente rutiere a crescut în 2008, deşi poliţiştii au suspendat cu 20% mai multe permise

Numărul de accidente rutiere a crescut în 2008, deşi poliţiştii au suspendat cu 20% mai multe permise

Numărul de accidente rutiere a crescut în 2008, deşi poliţiştii au suspendat cu 20% mai multe permise
Sursa foto: masini
05 Feb 2009   •   13:06

Peste 5 milioane de vehicule circulă pe străzile din România. Practic, cu aproape 13 % mai mult, comparativ cu 2007, când pe drumurile naţionale circulau 4,5 milioane de maşini. În aceste condiţii şi numărul accidentelor rutiere a crescut, deşi poliţiştii au ridicat mai multe permise de conducere anul trecut.
Cele mai multe dintre vehiculele care circulă pe drumurile din România, adică peste 4 milioane, sunt autoturisme. Acestea sunt urmate la mare distanţă de autoutilitare - respectiv 450.000. Numai în Bucureşti sunt înregistrate aproape un sfert din numărul total de vehicule, respectiv puţin peste 1,2 milioane.
Odată cu creşterea numărului de maşini a crescut şi numărul accidentele rutiere. Anul trecut agenţii de circulaţie au ridicat cu 20% mai multe permise auto decât în 2007 şi au dat mult mai multe amenzi. Cu toate acestea, numărul accidentelor grave a crescut.
Poliţiştii vor să înăsprească în primul rând sistemul de examinare pentru obţinerea permisului de conducere prin introducerea probei de noapte, în poligon şi a unor cursuri de conducere preventivă. În plus, ei consideră că o şcoală trebuie să poată pregăti cel puţin 10 cursanţi, să aibă minim un profesor de teorie, cinci instructori auto cu cu normă întreagă şi cel puţin cinci autovehicule. Poliţia Rutieră vrea să interzică totodată şi folosirea detectoarelor radar. Măsura va fi propusă conducerii MAI, de îndată ce Dan Nica, se va aşeza în scaunul ministerial.
Antena 3

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close