Antena 3 CNN Economic Auto Opel Ampera, fotografii în premieră cu hibridul european ce va debuta la Geneva

Opel Ampera, fotografii în premieră cu hibridul european ce va debuta la Geneva

Opel Ampera, fotografii în premieră cu hibridul european ce va debuta la Geneva
Sursa foto: opel ampera
20 Feb 2009   •   16:24

Primele fotografii neoficiale ale automobilului hibrid Opel Ampera au apărut, vineri, pe internet, worldcarfans.com intrând în posesia lor chiar înaintea debutului maşinii ce va avea loc luna viitoare, la Geneva. Opel Ampera este versiunea europeană a hibridului Chevrolet Volt.
Prototipul Ampera pare gata de a intra în producţia de serie. Stilul maşinii este o împletire a celui adoptat la sedanul Insignia şi conceptul Flextreme. Versiunea de serie Ampera va fi un automobil cu cinci uşi.
Opel Ampera este programat pentru a intra în producţia de serie din 2011 şi împarte sistemul hibrid al Chevrolet Volt, denumit ?Voltec?. Propulsia este asigurată de de un propulsor electric, care este ajutat de un mic motor/generator pe benzină, ce încarcă bateriile atunci când este necesar. Autonomia automobilului este astfel mărită ajungând la 800 de kilometri în regim hibrid, iar în regim exclusiv electric la 65 de kilometri, cu o singură încărcare. Maşina este astfel ideală pentru oraş, studiile relevând că aceasta este media de kilometri parcursă zilnic de europeni.

Încărcarea acumulatorilor durează 2-3 ore, şi se poate realiza de la o priză obişnuită de 220 volţi. Opel Ampera va fi prezentat oficial pe 3 martie la Geneva, în cadrul unei conferinţe de presă organizate de General Motors.
Foto: worldcarfans.com
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close