Antena 3 CNN Economic Auto Piaţa auto din SUA atinge minimul ultimilor 27 de ani, cu o scădere, în ianuarie, de 37%

Piaţa auto din SUA atinge minimul ultimilor 27 de ani, cu o scădere, în ianuarie, de 37%

Piaţa auto din SUA atinge minimul ultimilor 27 de ani, cu o scădere, în ianuarie, de 37%
Sursa foto: masini
04 Feb 2009   •   09:59

Vânzările de maşini din Statele Unite au scăzut cu 37%, în prima lună a anului, atingând minimul ultimilor 27 de ani, anunţă Reuters. În urma acetui declin, piaţa auto americană a devenit mai mică decât cea chineză pentru prima dată în istorie.
În ianuarie, piaţa auto din SUA a ajuns la 9,57 milioane de autovehicule noi vândute. Acesta este cel mai redus nivel din 1982, chiar dacă populaţia SUA a crescut cu aproximativ o treime de atunci.
În prezent, vânzările de autovehicule de pe piaţa americană au scăzut sub cel din China pentru prima dată în istorie. Chrysler şi General Motors, au înregistrat scăderi de 55%, respectiv 49% ale numărului de automobile comercializate în ianuarie faţă de prima lună a anului trecut. Cei doi constructori au primit ajutoare de stat în valoare totală de 17,4 miliarde euro.
Principala cauză a rezultatelor slabe ale pieţei auto este recesiunea cu care se confruntă SUA. Vânzările concernului Ford au scăzut cu 40%. Potrivit analiştilor, Ford intenţionează să depăşească criza fără a apela la ajutoare de stat.
Declinul vânzărilor de automobile din SUA sunt un indicator al faptului că producţia industrială americană va înregistra scăderi şi mai puternice.
Industria auto mondială se confruntă cu dificultăţi severe din cauza crizei financiare.
Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturii despre crima din fața Parcului Crângași din București
x close