Premierul Ponta a convocat comandamentul de iarnă. Vezi care este situaţia drumurilor şi cum va fi vremea în zilele care urmează

de D.D.    |    10 Dec 2012   •   09:32
Premierul Ponta a convocat comandamentul de iarnă. Vezi care este situaţia drumurilor şi cum va fi vremea în zilele care urmează Foto: Intact Images
Ninsoarea si viscolul au ingreunat circulatia pe mai multe drumuri din tara. Autostrada Arad-Timisoara a fost inchisa traficului timp de 5 ore pentru ca utilajele de deszapezire sa intervină. Şi în Capitală prima ninsoare a creat ceva probleme în trafic, iar trenurile au avut întârzieri de zeci de minute.

Premierul Victor Ponta a convocat pentru ora 13.00 Comandamentul de iarnă.  

Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Poliţiei Române, acestea sunt drumurile cu probleme:


- Autostrada A1 Timişoara – Arad este închisă circulaţiei rutiere

- În judeţul Prahova, traficul vehiculelor grele este restricţionat pe DN1A;

- Începând de aseară, autorităţile sârbe au restricţionat traficul autovehiculelor grele care intră pe teritoriul Serbiei prin punctele de trecere a frontierei cu România.

Până la ridicarea restricţiei, autorităţile române au luat măsura stocării autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7.5 tone, care se îndreaptă înspre teritoriul sârbesc, în parcări din judeţele Mehedinţi şi Timiş.

Aceasta este prognoza meteo pentru zilele care urmează:

ÎN ŢARĂ

LUNI (10 decembrie)

Vremea va fi rece, geroasã noaptea mai ales în Transilvania şi nordul Moldovei. În jumãtatea de est a ţãrii cerul va fi mai mult noros şi, îndeosebi în prima parte a zilei, va ninge pe arii relativ extinse. Excepţie va face Dobrogea, unde precipitaţiile vor fi predominant sub formã de ploaie. În vestul şi sud-vestul teritoriului, înnorãrile vor fi temporare şi doar izolat va ninge slab. Vântul va avea unele intensificãri, iar în primele ore va viscoli ninsoarea în Muntenia, sudul Moldovei precum şi în zona Carpaţilor de Curburã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 şi 4 grade, mai ridicate în Dobrogea, iar cele minime între -10 şi 0 grade, mai scãzute în nord, în centru şi în depresiuni, unde valorile vor fi în jur de -15 grade. În sud-estul teritoriului vor fi condiţii de polei.Presiunea atmosferica va creste usor.

MARŢI
(11 decembrie)
Vremea se va menţine rece pentru aceastã datã. Înnorãrile se vor accentua treptat şi va ninge în sud-vestul ţãrii, iar spre searã şi noaptea vor cãdea precipitaţii predominant sub formã de ninsoare şi în celelalte regiuni. Pe litoral vor fi ploi, lapoviţe, ninsori şi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sudul şi sud-estul teritoriului şi în zona de munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -7 şi 3 grade, iar cele minime între -11 şi -2 grade, mai ridicate în Dobrogea pânã în jur de 2 grade.Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

MIERCURI (12 decembrie)
Vremea va fi rece, local geroasã noaptea îndeosebi în nordul
şi în centrul ţãrii. Cerul va fi temporar noros şi în cursul zilei va ninge în cea mai mare parte a ţãrii, iar pe litoral vor mai fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã sau ploaie. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri, mai ales ziua, în jumãtatea sudicã a teritoriului şi la munte. Temperaturile maxime se vor situa între -7 şi 3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -11 şi -3 grade, uşor mai coborâte în regiunile nordice şi centrale, pânã spre -14 grade. Spre sfârşitul intervalului în zonele joase vor fi condiţii de ceaţã.

ÎN BUCUREŞTI

LUNI (10 decembrie)

Vremea se va rãci. Cerul va fi mai mult noros, iar în prima parte a zilei va ninge. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jur de 2 grade, iar cea minimã va fi de -4...-2 grade.Presiunea atmosferica va creste usor.

MARŢI (11 decembrie)
Cerul va fi mai mult noros, iar temporar spre searã
şi în cursul nopţii va ninge. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimã va fi de -2...-1 grad.Presiunea atmosferica nu va avea variatii semnificative.

MIERCURI (12 decembrie)
Vremea se va menţine rece. Cerul va fi temporar noros şi în cursul zilei va ninge slab. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cea minimã va fi în jur de -8 grade. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţã.

Pentru mai multe informaţii despre starea vremii, accesaţi meteoplus.ro.

 

x close