Antena 3 CNN Economic Auto Presa germană: Dacia, o maşină veche, comunistă

Presa germană: Dacia, o maşină veche, comunistă

Presa germană: Dacia, o maşină veche, comunistă
Sursa foto: Dacia Logan
15 Mar 2009   •   12:25

Criza pieţei auto dă peste cap topul celor mai bine vândute maşini în Germania. Nemţii vor maşini româneşti, iar asta provoacă reacţii negative în presa de la Berlin. Din mândrie naţională, dar şi de teamă ca vânzările de maşini autohtone să nu scadă, unii jurnalişti susţin că Loganul ar fi o catastrofă. O catastrofă care însă se vinde foarte bine, mai ales în vremuri de criză.


Pentru presa germană, Dacia este o maşină comunistă, veche şi un vehicul mărunţel. Mai mult, autoturismul e prezentat drept o catastrofă din punct de vedere al calităţii. E drept, maşina costă numai 5.000 de euro, iar o limuzină nemţească trece de câteva zeci de mii.


?Furculiţa pe patru roţi?, aşa cum o numeşte ziarul Tageszeitung, le-a fost prezentată nemţilor, în reclame. de Fidel Castro, Lenin, Marx şi Che Guevara. Cu atâtea personalităţi, unii nemţi ar fi vrut să facă din ea un obiect din muzeu. Analiştii pieţei auto spun însă că Dacia Logan este maşina potrivită în vremuri de criză financiară. ?Dacă analizăm bine situaţia crizei auto la nivel mondial, observăm că Logan e o catastrofă care se vinde spre deosebire de maşinile nemţeşti, limuzine puternice, care stau acum şi zac în show-room?, spune Costin Giurea, redactor şef al revistei Top Gear.


33.000 de maşini Dacia au fost comandate de nemţi numai în ianuarie şi februarie. De săptămâna viitoare 388 de camioane cu câte nouă maşini Logan şi Sandero vor pleca de la Mioveni către Germania. Acesta este un semn că maşinile cu motoare mici ale producătorului român tind să prindă mai mult teren în Germania.


Antena 3

×
Subiecte în articol: Dacia Logan
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close