Antena 3 CNN Economic Auto Programul "Rabla" la japonezi: primă de 3.000 de dolari la cumpărarea unui vehicul hibrid

Programul "Rabla" la japonezi: primă de 3.000 de dolari la cumpărarea unui vehicul hibrid

Programul "Rabla" la japonezi: primă de 3.000 de dolari la cumpărarea unui vehicul hibrid
Sursa foto: toyota prius
05 Apr 2009   •   22:44

Autorităţile japoneze au o abordare inedită a declinului pieţei auto anunţând că pentru a ajuta industria de profil iau în calcul acordarea unei prime de 300.000 yeni (3.000 de dolari) la cumpărarea unui vehicul hibrid sau a unui alt model de maşină cu emisii scăzute de noxe, informează Reuters.

Presa japoneză relatează că, printre măsurile de stimulare economică ale guvernului se numără promovarea produselor ecologice, ca aparatele casnice economice din punct de vedere energetic. Programul de stimulare economică va fi prezentat până la mijlocul lunii aprilie.

Potrivit publicaţiei Nikkei, vor beneficia de aceste prime cei care vor achiziţiona hibrizi electrici, dar şi cei care cumpără maşini cu motoare diesel sau pe benzină, care însă îndeplinesc anumite standarde în privinţa emisiilor de noxe.

Cei care achziţionează maşini cu motoare de până la 660 centimetri cubi vor primi fiecare câte 100.000 de yeni, iar suma se va dubla în cazul automobilelor cu motoare mai mari.

Mai mult, cei care îşi schimbă maşina mai veche de 13 ani cu una nouă, nepoluantă, vor primi suplimentar 100.000 de yeni.

Toyota Prius domniă piaţa vehiculelor hibrid. În vara acestui an ar putea fi introdus programul de înnoire a parcului auto din Japonia.

Antena3.ro

×
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close