Antena 3 CNN Economic Auto Sute de tiruri, blocate în vama Bechet. Bulgarii au instituit stare de urgenţă din cauza vremii

Sute de tiruri, blocate în vama Bechet. Bulgarii au instituit stare de urgenţă din cauza vremii

Sute de tiruri, blocate în vama Bechet. Bulgarii au instituit stare de urgenţă din cauza vremii
Sursa foto: Tiruri vama
21 Feb 2009   •   10:24

Sute de tiruri au staţionat în punctul de trecere de la Bechet chiar şi 48 de ore, după ce autorităţile bulgare au instituit stare de urgenţă, din cauza vremii. Nici maşinile mici nu au trecut spre Bulgaria, decât pe un singur fir. Coloanele de maşini formate au ajuns până la 15 kilometri. Drumul a fost deblocat sâmbătă la prânz.
Sudul României a ieşit de sub incidenţa codului galben, însă ninsoarea abundentă a făcut din nou ravagii. Mai multe drumuri au fost blocate şi zeci de localităţi au rămas fără curent electric. Situaţia cea mai gravă a fost în Dolj, Olt şi Constanţa. Cu toate că meteorologii au instituit codul galben încă de joi de la ora 15, o verificare făcută vineri seară de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Olt a arătat că jumătate dintre primăriile din judeţ nu au asigurat permanenţa, aşa cum prevede legea.
În Dolj, trei drumuri judeţene şi mai multe localităţi din partea de sud au fost blocate vineri noapte din cauza ninsorii şi a vântului care viscoleşte zăpada. Drumarii au ieşit cu utilajele însă nu au făcut faţă. Pe Autostrada Soarelui, traficul a fost blocat câteva ore, după ce şapte maşini au fost implicate într-un accident în lanţ. Carambolul s-a produs între Drajna şi Feteşti din cauza drumului acoperit cu zăpadă.
Din cauza vântului puternic şi a ninsorilor abundente căzute vineri, 16 localităţi din judeţul Olt şi 35 din judeţul Dolj au rămas fără energie electrică. Şi în alte zone din ţară, vremea a creat probleme. La Galaţi vântul a rupt mai mulţi copaci şi panouri publicitare, la fel şi în judeţul Constanţa.

Antena 3

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close