Antena 3 CNN Economic Auto Tesla Model S, primele imagini şi detalii oficiale ale sedanului electric

Tesla Model S, primele imagini şi detalii oficiale ale sedanului electric

Tesla Model S, primele imagini şi detalii oficiale ale sedanului electric
Sursa foto: tesla model s
27 Mar 2009   •   17:44

După succesul supermaşinii electrice, capabilă să se întreacă cu Ferrari sau Porsche, producătorul auto Tesla Motors a anunţat în vară că va dezvolta o variantă sedan electrică. Iată că acum, producătorul american a făcut publice imaginile oficiale ale Model S, aşa cum este denumită maşina. Dezvoltarea berlinei electrice a fost întârziată din cauza crizei finaciare dar şi a uneia la nivelul conducerii companiei Tesla Motors, potrivit Worldcarfans.com.

Tesla Model S, un sedan în totalitate electric, va intra în producţia de serie de la sfârşitul anului 2011.
Maşina măsoară aproape 5 metri în lungime (4,98 m) şi reprezintă varianta practică a modelului sport Tesla Roadster.

Model S îşi trage energia de la acumulatorii cu 8.000 de celule. Autonomia este de aproximativ 483 de kilometri la o singură încărcare. Acumulatorii sunt amplasaţi în podea, spaţiul din interiorul maşinii fiind astfel mai mult decât suficient. Spre exemplu, spaţiul de sub capota unde se afla în mod obişnuit motorul, poate fi acum folosit ca loc suplimentar de depozitare. Automobilul este mare şi poate transporta cinci adulţi plus doi copii.

Tesla a încercat să păstreze scăzută greutatea maşinii, care este de 1735 de kilograme. În acest sens, la construcţie au fost folosite materiale uşoare, în special aluminiu. Model S atinge 100 de kilometri pe oră în 5,6 secunde, iar viteza maximă este de 192 kilometri pe oră. Tesla va lansa şi o variantă sport a maşinii care va atinge suta de kilometri în mai puţin de cinci secunde.

Garanţia oferită pentru Model S este de 4 ani, iar pentru baterii este de până la 10 ani. Preţul orientativ este de 49.900 de dolari.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close