Antena 3 CNN Economic Auto Uzina Dacia reia, de astăzi, producţia după două săptămâni de pauză

Uzina Dacia reia, de astăzi, producţia după două săptămâni de pauză

Uzina Dacia reia, de astăzi, producţia după două săptămâni de pauză
Sursa foto: sigla Dacia
09 Feb 2009   •   08:15

Societatea Automobile Dacia reia, luni, producţia, după o nouă pauză de două săptămâni, între 26 ianuarie şi 8 februarie, determinată de lipsa comenzilor, informează Agerpres. Aceasta a fost a cincea întrerupere a producţiei de la Dacia din ultimele patru luni.
"Dacia se vede nevoită să recurgă la această măsură pentru a-şi adapta producţia la scăderea comenzilor, ca urmare a declinului pieţelor auto. Acest declin este manifestat cu deosebire în cazul României, prima piaţă a constructorului, unde în 2008 a fost comercializată peste o treime din producţia uzinei de la Mioveni", se arăta în comunicatul oficial a reprezentanţilor societăţii Automobile Dacia.
Conform contractului colectiv de muncă, salariaţii de la Dacia care s-au aflat în şomaj tehnic au fost remuneraţi cu 85% din salariul individual brut.
Societatea Automobile Dacia a mai întrerupt producţia pentru o lună, între 11 decembrie 2008 şi 11 ianuarie 2009, "ca urmare a scăderii brutale a pieţei auto din România şi pentru a reduce stocurile", potrivit motivaţiei oficiale.
De asemenea, producţia a mai fost oprită pentru 18 zile, între 20 noiembrie şi 7 decembrie, după alte patru zile de întrerupere, pe 30 şi 31 octombrie şi 13 şi 14 noiembrie.
Reducerea bugetului de investiţii prevăzut pentru anul 2009 de la 250 milioane de euro la 150 milioane de euro şi decizia de a nu mai prelungi contractele cu durată determinată pentru 620 de angajaţi au fost alte măsuri determinate de criza economică, luate de conducerea Dacia în luna decembrie a anului trecut.
Totodată, producţia a fost redusă, în acest an, la 1.085 vehicule pe zi, faţă de 1.360 în anul 2008.
Agerpres

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close