Antena 3 CNN Economic Auto Vestea proastă de care niciun şofer din România nu scapă. Se va întâmpla imediat după sărbători

Vestea proastă de care niciun şofer din România nu scapă. Se va întâmpla imediat după sărbători

Vestea proastă de care niciun şofer din România nu scapă. Se va întâmpla imediat după sărbători
de O.P.    |    27 Noi 2012   •   11:46

Pe lângă gânduri şi speranţe noi, începutul anului 2013 le va aduce românilor veşti proaste pe bandă rulantă. Instabilitatea monedei naţionale, creşterea economică şubredă, dar şi scumpirile în lanţ le vor lăsa românilor portofelele goale.

Mai mult, reprezentanţii companiilor de asigurări anunţă că şoferii vor plăti din 2013 chiar şi cu 50% mai mult pentru asigurările obligatorii.

Reprezentanţi ai Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) au declarat că tarifele RCA "ar trebui" să se majoreze de anul viitor în medie cu 50%, astfel încât firmele de asigurări să îşi poată acoperi, din încasări, riscurile asumate şi cheltuielile aferente. Cu toate acestea, decizia finală va aparţine societăţilor de asigurare, scrie Gândul.info.

În România, cea mai ieftină poliţă RCA, cu valabilitate pentru şase luni, costă 161 lei, iar cea mai scumpă poate fi încheiată pentru 534 lei. Pentru 12 luni, poliţa RCA are un preţ minim de 293 lei şi unul maxim de 1.007 lei, potrivit unei analize făcută de Mediafax.

Potrivit datelor CSA, prima medie anualizată pentru poliţele RCA a fost în primele şase luni de 440 lei, în scădere cu 3% faţă de iunie 2011, iar dauna medie plătită pe total piaţă a urcat cu 11%, la 5.642 lei.

Dacă firmele de asigurare ar aplica o majorare de 50% a tarifelor RCA, preţul mediu al unei poliţe auto obligatorii ar putea ajunge de la 440 la 660 de lei.



×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close