Antena 3 CNN Economic Biz News Aşteptările analiştilor economici au fost depăşite. Ce s-a întâmplat cu economia României în trimestrul al treilea

Aşteptările analiştilor economici au fost depăşite. Ce s-a întâmplat cu economia României în trimestrul al treilea

Aşteptările analiştilor economici au fost depăşite. Ce s-a întâmplat cu economia României în trimestrul al treilea
Sursa foto: Foto: www.incomemagazine.ro
14 Noi 2013   •   10:15

Institutul Naţional de Statistică (INS) estimează că economia a crescut cu 1,6% în trimestrul al treilea faţă de precedentele trei luni, peste aşteptările analiştilor, şi cu 4,1% comparativ cu iulie-septembrie 2012.



"Conform primelor estimări, Produsul intern brut în trimestrul III 2013 a fost, în termeni reali, mai mare cu 1,6% comparativ cu trimestrul II 2013 (date ajustate sezonier). Faţă de acelaşi trimestru din anul 2012, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 4,1% atât pe seria brută cât şi pe seria ajustată sezonier. În perioada 1.I - 30.IX 2013, Produsul intern brut a crescut, comparativ cu perioada corespunzătoare din anul 2012, cu 2,7%, atât pe serie brută cât şi pe serie ajustată sezonier", arată INS, într-un comunicat prezentat de Mediafax.

Datele reprezintă "estimările semnal" ale Statisticii. Varianta provizorie a evoluţiei PIB pentru trimestrul al treilea va fi III anunţată la 4 decembrie.

Creşterea de 1,6% este mai mare decât cea anticipată de analişti.
   

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close