Antena 3 CNN Economic Biz News Burse Care sunt aşteptările marilor bănci de investiţii de pe Wall Street în privinţa evoluţiei bursei americane până la finele anului

Care sunt aşteptările marilor bănci de investiţii de pe Wall Street în privinţa evoluţiei bursei americane până la finele anului

Care sunt aşteptările marilor bănci de investiţii de pe Wall Street în privinţa evoluţiei bursei americane până la finele anului
de Catalin Ciocan    |    18 Aug 2011   •   12:06
Analistii celor mai importante banci de investitii de pe Wall Street estimeaza, in medie, ca S&P 500, unul dintre principalii indici bursieri americani, va castiga 16,2% pana la finele anului, potrivit sondajului saptamanal realizat de Bloomberg si citat de firma de investitii Bespoke Investment Group.

Analistii de la Bespoke au prezentat si tintele analistilor la inceputul anului, valorile trecute cu verde insemnand cresteri fata de acele estimari, in timp ce datele cu rosu arata estimarile care au fost reduse.

Potrivit datelor prezentante, cinci firme si-au majorat tintele, in timp ce doua si le-au redus. Majorarile au fost realizate in prima parte a anului, cand bursa era inca in teritoriu pozitiv. In aceste conditii, analistii de la Bespoke spun ca va fi interesant cat de mult vor fi coborate aceste tinte acum ca piata a intrat pe o tendinta negativa. 

Cele mai optimiste asteptari pentru finele lui 2011 le au analistii de la Deutsche Bank, care estimeaza ca indicele S&P 500 va incheia anul la 1.550 de puncte, cu 30% mai sus fata de valoarea actuala. Un potential de crestere intre 20-30% vad si analistii JP Morgan, Barclays, HSBC si UBS.

La polul opus, cei mai pesimisti analisti sunt cei ai Bank of Montreal, care vad bursa americana doar cu 2% mai sus fata de nivelul actual. Acestia sunt urmati de cei de la Morgan Stanley, care vad un potential de crestere de 4% si de cei de la Credit Suisse, care estimeaza ca indicele american va mai castiga 7% pana la finele anului.

Bank of Montreal si Goldman Sachs sunt si singurele grupuri financiare din acest top care si-au redus tintele pentru S&P 500 de la inceputul anului, in timp ce JP Morgan, Barclays, HSBC, UBS si Credit Suisse le-au majorat.

Analistii de la Bespoke au prezentat si estimarile privind profiturile pe actiune pe care le-ar inregistra companiile din component indicelui S&P 500. La fel ca in cazul tintelor de pret, media estimarilor este mai ridicata decat era la inceputul anului. Avand in vedere aceste estimari, ar rezulta, in medie, o evaluare a S&P 500 la un indicator P/E (pret/profit pe actiune), de 14,34, in timp ce in prezent valoarea indicatorului este putin peste 13.

Analistii Bespoke concluzioneaza ca va fi dificil pentru bursa americana sa se ridice la asteptarile analistilor, dar de-a lungul timpului, s-au vazut si lucruri mai ciudate.
 Sursă: Bespoke Investment Group

×
Subiecte în articol: bursa bursa americana Wall Street analisti
Parteneri
Avertizare ANM imediată de fenomene periculoase! Județele afectate
x close