Antena 3 CNN Economic Biz News Business Afacerea perfectă: Firmele de deszăpezire iau milioane de euro chiar dacă nu ninge

Afacerea perfectă: Firmele de deszăpezire iau milioane de euro chiar dacă nu ninge

Afacerea perfectă: Firmele de deszăpezire iau milioane de euro chiar dacă nu ninge
18 Dec 2008   •   05:39

Pe lângă sumele astronomice pentru construirea străzilor şi autostrăzilor, întreţinerea acestora ajunge la valori foarte mari. Iar pe perioada de iarnă, Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) încredinţează şi contracte de deszăpezire. Astfel că pentru perioada 25 noiembrie- 25 decembrie, compania va plăti 750.000 de euro pentru o activitate care nu a avut loc, deoarece nu a nins. Beneficarii contractului sunt Romprest şi PA&CO International. Pentru perioada de după Crăciun se pregăteşte o nouă licitaţie.
Contractele cu societăţile în cauză au fost realizate prin negociere directă şi vizat deszăpezirea tronsoanelor de autostradă Bucureşti-Piteşti, centura Piteşti şi Bucureşti-Cernavodă.
Câştigătorul a fost ales pentru preţul cel mai mic, explica directorul general adjunct al CNADNR, Cristian Duica, citat de Gardianul.
Acesta a explicat că ?licitaţia s-a organizat în baza unor proceduri de urgenţă şi contractul s-a semnat numai pe perioada 25 noiembrie-25 decembrie, pentru că nu au existat fonduri. Nu mai avem bani pentru deszăpezirea autostrăzilor. După ultima rectificare de buget, Compania de Autostrăzi a rămas fără 420 milioane de lei. La sfârşitul anului, Ministerul Transporturilor, va avea datorii către constructori de peste 1.200 miliarde de lei vechi. Dacă am fi avut bani, am fi încheiat contractul până la data de 15 martie sau pe tot anul 2009?.
Pentru perioada 25 noiembrie-25 decembrie, deszăpezirea costă circa 2,9 milioane de lei, iar mai puţin de 30% ?nu se poate plăti, pentru că aşa se facturează timpul de aşteptare. Dacă nu ninge, cele două societăţi vor primi aproximativ un milion de lei.
Pe 29 decembrie se va organiza o nouă licitaţie pentru deszăpezirea autostrăzilor.
Antena3.ro

×
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close