Antena 3 CNN Economic Biz News Business Bursa de la Tokyo, cea mai mare cădere din ultimii 21 de ani. Acţiunile Unicredit, suspendate la bursa din Milano

Bursa de la Tokyo, cea mai mare cădere din ultimii 21 de ani. Acţiunile Unicredit, suspendate la bursa din Milano

Bursa de la Tokyo, cea mai mare cădere din ultimii 21 de ani. Acţiunile Unicredit, suspendate la bursa din Milano
10 Oct 2008   •   11:44

Bursele europene au deschis pe minus, fapt ce a afectat şi piaţa capitalurilor din România. Indicele bursei de la Londra a scăzut cu 10 procente, bursa de la Paris a căzut cu 9,68 puncte procentuale, iar indicele principal al bursei de la Frankfurt a înregistrat o scădere de 5.99 procente. La Madrid, indicele IBEX 35 a căzut cu 8,22%, la câteva minute de la deschidere, în timp ce, indicele Bursei de la Milano a căzut cu 9,09%. Acţiunile Unicredit au fost suspendată odupă o scădere de 14%. Bursa de la Praga a căzut cu 13 procente, cea de la Budapesta cu 12%, în timp ce bursa de la Viena a fost suspendată. În acelaşi trend, bursa de la Bucureşti şi-a prelungit starea de "predeschidere" până la sfârşitul zilei. Nici bursa de la Atena nu a avut o zi mai bună. Aici, indicele principal a scăzut cu 8,61 procente.
Situaţie îngrijorătoare şi în nordul Europei, unde bursele au deschis în scădere cu 7 procente. În Turcia, indicele IMKB a căzut cu mai mult de 8 procente.
Record negativ şi la Bursa din Tokyo, care a închis şedinţa de tranzacţionare la -9.62%, cel mai scăzut nivel din ultimii 20 de ani. Bursa din Hong Kong a închis în scădere cu 7,19%, indicele principal înregistrând o scădere de 1.146,37 puncte. Bursă suspendată şi la Bangkok, unde indicele bursier principal a scăzut cu 10%.
Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close