Antena 3 CNN Economic Biz News Directorul european de la FMI şi-a dat demisia, invocând motive personale

Directorul european de la FMI şi-a dat demisia, invocând motive personale

Directorul european de la FMI şi-a dat demisia, invocând motive personale
17 Noi 2011   •   11:28

Directorul pentru Europa la Fondul Monetar Internaţional a demisionat într-un moment crucial în lupta de rezolvare a crizei datoriilor de pe continent.

Antonio Borges a declarat că motive personale stau în spatele deciziei lui de a demisiona imediat. El a fost director al Departamentului European al FMI pentru un an. În urmă cu câteva luni, Borges a fost forţat să îşi retragă comentariile în care a sugerat că Fondul ar putea ajuta Italia şi Spania prin achiziţionarea de datorii suverane.

"Răspunsul său pentru criza zonei euro a fost controversat şi, pentru nuii, destabilizator", notează BBC, care adaugă că demisia acestuia nu este o surpriză. "Domnul Borges a fost rapid forţat să îşi retragă ideea de către cei de la sediul FMI".

Directorul FMI Christine Lagarde va încerca să îl aducă pe Reza Moghadam, directorul departamentului de strategii, ca predecesor al lui Borges.

Portughezul Borges este un fost vice-preşedinte la Goldman Sachs în Londra, iar înainte să se alăture FMI a fost preşedintele consiuliului de administraţie al Hedge Funds Standards.

×
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close