Antena 3 CNN Economic Biz News Frăţia secretă a bancherilor de pe Wall Street: Iniţiere cu filmări de la Lehman Brothers

Frăţia secretă a bancherilor de pe Wall Street: Iniţiere cu filmări de la Lehman Brothers

Frăţia secretă a bancherilor de pe Wall Street: Iniţiere cu filmări de la Lehman Brothers
17 Ian 2011   •   11:53

Frăţia bancherilor de pe Wall Street, "Kappa Beta Phi", a organizat pe 13 ianuarie cina anuală de iniţiere pentru noi membri. În cadrul evenimentului, invitaţii au urmărit un film realizat în urmă cu câţiva ani de foştii angajaţi ai Lehman Brothers. Surse ale Boolmberg.com au descris în detaliu evenimentul la care au luat parte cei mai importanţi directori şi bancheri de pe Wall Street.

"Un chel în smoking a intrat în holul hotelului St. Regis din Manhattan, a mormăit ceva către un steward şi a fost apoi condus la un lift. A fost urmat de o femeie cu o căciulă de blană cât o lustră, apoi de un bărbat într-un pardesiu, care îşi umezea buzele în timp ce trecea pe sub tavanul decorat cu heruvimi", au scris jurnaliştii Bloomberg în articolul intitulat "Societatea secretă de pe Wall Street iniţiază membri cu o filmare de la Lehman".

În acest an, au fost iniţiaţi în frăţie Josh Harris, senior managing director la Apollo Global Management, şi Paul Parker, director de fuziuni şi achiziţii la Barclays Capital New York. Harris se află pe locul 655 în topul Forbes al miliardarilor, iar Parker a condus până în 2008 divizia de fuziuni şi achiziţii a Lehman Brothers.

Potrivit tradiţiei clubului, petrecerile de iniţiere presupun ca "bobocii" să "distreze" membrii. Astfel, Parker a ieşit la rampă cu un scurt film înregistrat cu câţiva ani în urmă de colegii săi de la Lehman în timp ce umpleau o "capsulă a timpului" (enciclopedie de obiecte şi/sau informaţii cu valoare istorică, având de obicei rolul de instrument de comunicare cu următoarele generaţii şi cu arheologii, antropologii şi istoricii din viitor).

La evenimentul din 13 ianuarie a fost prezent şi directorul general al American International Group, Robert Benmosche. Cina servită la eveniment a constat în salată de homar, creveţi, friptură de miel, cârnaţi şi îngheţată cu fistic. Petrecerea a avut loc într-un hotel de lux, unde o cameră poate costa peste 1.000 de euro pe noapte.

Fraţia Kappa Beta Phi a fost fondată înainte de crash-ul din 1929 al burselor şi i-a avut ca membri pe unii dintre cei mai importanţi directori şi bancheri de pe Wall Street, precum şi oficiali guvernamentali însărcinaţi cu reglementarea sistemului financiar sau a economiei.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Wall Street Lehman Brothers
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close