Antena 3 CNN Economic Biz News G20 vor tripla resursele FMI la 750 mld. de dolari

G20 vor tripla resursele FMI la 750 mld. de dolari

G20 vor tripla resursele FMI la 750 mld. de dolari
Sursa foto: fmi
02 Apr 2009   •   11:16

Liderii G20 se pregătesc să tripleze fondurile disponibile prin Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru ajutorarea statelor ale căror economii sunt afectate sever de criza financiară, la 750 miliarde de dolari, au declarat miercuri surse din cadrul G7, citate de Reuters.

Această iniţiativă ar putea reprezenta unul dintre cele mai importante anunţuri ale liderilor celor mai puternice 20 de economii dezvoltate şi emergente, în urma summit-ului de joi de la Londra.

Există discuţii despre o astfel de sumă, însă unul dintre cele mai importante potenţiale obstacole este îngrijorarea statelor membre legată de "ce vor primi în schimb", a declarat o sursă din G7 apropiată discuţiilor cu FMI.

Directorul adjunct al FMI, John Lipsky, spune că negocierile includ şi o propunere din partea secretarului general al Trezoreriei Statelor Unite, Timothy Geithner, pentru extinderea noilor aranjamente la o valoare totală de 500 miliarde de dolari din fonduri nou injectate. Această măsură ar majora resursele FMI la 750 miliarde de dolari, de la 250 miliarde de dolari în prezent.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FMI g20 Fondul Monetar International
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close