Antena 3 Economic Biz News Isvoranu: Salariile profesorilor vor scădea cu până la 30% după adoptarea legii salarizării unitare

Isvoranu: Salariile profesorilor vor scădea cu până la 30% după adoptarea legii salarizării unitare

17 Sep 2009   •   23:16
Isvoranu: Salariile profesorilor vor scădea cu până la 30% după adoptarea legii salarizării unitare

Salariile cadrelor didactice vor fi diminuate drastic, după adoptarea noii legi a salarizării unitare. Asta, pentru că toate sporurile din contractele colective de muncă sunt definitiv abrogate de la data publicării legii, în Monitorul Oficial. Liderii sindicali spun că profesorii vor avea salarii mai mici, cu până la 30% şi ameninţă cu proteste, care pot merge până la greva generală.

Printre sporurile îngheţate de noua lege a salarizării, se numără cel de merit, de stabilitate, cel de mediu rural şi de dirigenţie. Liderul federaţiei Spiru Haret, Gheorghe Isvoranu, este de părere că salariile profesorilor vor fi diminuate semnificativ.

Mariana Becic, vicepreşedintele FSLI spune că, în aceste condiţii, cadrele didactice vor participa la proteste care pot duce până la greva generală.


Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close