Antena 3 CNN Economic Biz News Obama: Redresarea economică va dura ani, nu luni

Obama: Redresarea economică va dura ani, nu luni

Obama: Redresarea economică va dura ani, nu luni
Sursa foto: obama conferinta presa
13 Iul 2009   •   02:40

Cu economia încă aflată în recesiune, preşedintele american Barack Obama cere americanilor să aibă răbdare şi să acorde răgaz planului său de redresare economică pentru a funcţiona.

Reluând teme lansate în mesajele sale săptămânale radio şi pe internet, Obama scrie într-un editorial în The Washington Post că planul său de 787 miliarde dolari de stimulare economică nu este de aşteptat să însănătoşească economia complet, ci să ofere un impuls pentru a opri din cădere.

?Până acum a realizat acest lucru. Era, din start, un program pe doi ani, şi va salva şi va crea, încet, locuri de muncă, pe măsură ce se desfăşoară în această vară şi toamnă", scrie Obama.

El apreciază că trebuie acordat timp planului să funcţioneze şi cere americanilor, iritaţi de rata şomajului şi deficitul tot mai mari, să lase iniţiativa să ?lucreze aşa cum trebuie, cu conştientizarea faptului că, în orice recesiune, somajul are tendinţa de a-şi reveni mai încet decât alte măsuri ale activităţii economice."

Costurile pe sănătate trebuie controlate, trebuie create locuri de muncă în SUA, iar deficitele bugetare reduse, scrie Obama, care subliniază că a inistat mereu că economia trebuie reconstruită mai bună decât a fost înainte.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: rata somajului
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close