Antena 3 CNN Economic Biz News ONU cere afaceriştilor să susţină politicile climatice

ONU cere afaceriştilor să susţină politicile climatice

ONU cere afaceriştilor să susţină politicile climatice
Sursa foto: ban ki moon
25 Mai 2009   •   17:52

Industria ar trebui să se implice în lupta contra schimbării climatice, prin covingerea guvernelor să încurajeze reducerile de emisii de carbon, în loc să lupte contra lor, crede secretarul general al ONU.

Liderii economici s-au întâlnit în Danemarca pentru a încerca să facă front comun pentru politici climatice pe termen lung, înaintea unei conferinţe, programată pentru decembrie, menită a duce la semnarea unui nou tratat menit a înlocui Protocolul de la Kyoto

?Pentru cei care fac direct sau implicit lobby contra unei acţiuni în domeniul climei, am un mesaj clar: ideile voastre sunt expirate, iar voi rămâneţi în criză de timp?, a declarat secretarul general ONU, Ban Ki-moon, la o conferinţă cu 500 de lideri din domeniul economic.
?Liderii adesea sunt slabi deoarece au o vedere îngustă pentru a primi voturi?, a adăugat acesta, cerând afaceriştilor să facă lobby pentru reducerea emisiilor de carbon.

Ministrul danez pentru mediu, climă şi energie, Connie Hedegaard, gazda conferinţei ONU din decembrie, declara că exportul Danemarcei de tehnologii pentru energie eolienă este dovada că lupta contra schimbării climatice poate fi profitabilă.
Summitul Mondial de Afaceri pentru Schimbarea Climatică, din 24-26 mai, aduce laolaltă directori din domeniul energiei şi al tehnologiei, precum şi lideri politici.

Ban declara pentru Reuters că un act american , ce vizează reducerea gazelor cu efect de seră cu 17 procente faţă de nivelul anului 2005 până în 2020 nu a mers destul de departe. Întrebat dacă va presa Washington să facă mai multe, acesta a replicat: ?Aceasta fac şi voi continua să fac? .
Antena3.ro

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close