Antena 3 CNN Economic Biz News PDL îşi critică propriul ministru: Eliminarea alocaţiilor nu are "gir politic"

PDL îşi critică propriul ministru: Eliminarea alocaţiilor nu are "gir politic"

PDL îşi critică propriul ministru: Eliminarea alocaţiilor nu are "gir politic"
Sursa foto: alocatii
19 Feb 2010   •   13:47

Ministrul Muncii nu a discutat în PD-L despre respectivă măsură, spune Sulfina Barbu, preşedinta Organizaţiei de Femei din partid. ?Nu avem o propunere în acest sens. Vă promitem că îl vom întreba pe ministru ce intenţii are şi ne vom forma un punct de vedere ulterior. Nu ştiu despre ce discută pentru că nu are gir politic pentru a face un astfel de demers la nivelul Biroului permanent Naţional?, spune Barbu.

De cealaltă parte, fostul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, spune că se încalcă drepturile cetăţeneşti ale copiilor. Statul nu ar trebui să fie interesat de veniturile părinţilor şi cel mult ar putea să majoreze alocaţiile pentru cei cu probleme financiare.

Totdată, Asociaţia de părinţi aprobă limitarea dreptului copiilor la alocaţie."Mi se pare un abuz să limitezi dreptul copiilor la alocaţie, atât timp cât nu este un ajutor social. Nu ar trebui să se ţină cont de cât de înstărite sunt familiile, că nu este vorba de un drept social, ci de un drept câştigat al copilului. Nici în comunim n-au fost tăiate alocaţiile copiilor", a spus Mihaela Gună, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiei Părinţilor din Învăţământul Preuniversitar.

Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Mariana Nedelcu, spune că se lucrează la un act normativ pentru reglementarea alocaţiilor pentru copii şi se poate ca toate alocaţiile, complementare, monoparentale şi cele de stat, să fie reduse la una singură.

"S-ar putea ca din 2011, aceşti copii care provin din familii înstărite să nu mai primească alocaţii de la stat. Deocamdată se lucrează la acest proiect şi nu a fost stabilit un plafon", a încheiat Nedelcu.

MARIANA CÂMPEANU DESPRE ALOCAŢII


SULFINA BARBU DESPRE PROPUNEREA MINISTRULUI MUNCII


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: alocaţii reactii Sulfina Barbu Constitutie
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close