Antena 3 CNN Economic Biz News Rusia refuză să acorde Islandei un împrumut de 500 milioane dolari

Rusia refuză să acorde Islandei un împrumut de 500 milioane dolari

Rusia refuză să acorde Islandei un împrumut de 500 milioane dolari
Sursa foto: imprumut extern
15 Oct 2009   •   11:19

Guvernul rus a refuzat să acorde un împrumut de 500 milioane de dolari Islandei, a anunţat ministerul de Finanţe de la Moscova.
"Decizia este dictată de nevoia de a limita creşterea cheltuielilor de stat pe fondul deficitului bugetar," se arată în comunicat.
O delegaţie de la Islanda a călătorit la Moscova acum un an pentru o serie de întâlniri în scopul de a stabili termenii împrumutului ce ar permite guvernului islandez să salveze moneda naţională, care s-a prăbuşit după ce statul a fost nevoit să naţionalizeze cele trei bănci principale, pentru datorii de peste 60 miliarde de dolari.
Datoria externă a Islandei este acum de câteva ori mai mare decât PIB-ul. Iniţial, Islanda a cerut Rusiei patru miliarde de euro (5.8 miliarde dolari), dar după ce a primit mare parte din sumă de la statele scandindave şi FMI, suma cerută ca împrumut a scăzut la 500 milioane dolari.
Anterior, Rusia a mai refuzat un împrumut de cinci miliarde dolari către Ucraina şi 500 milioane de dolari către Belorusia. În schimb însă Rusia va oferi ajutor Serbiei şi va ectinde un împrumut pentru Bulgaria, anunţa ministrul de Finanţe Aleksei Kudrin .
Antena3.ro

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close