Antena 3 CNN Economic Biz News Sarkozy: Dacă nu salvăm Grecia, crearea euro nu are sens

Sarkozy: Dacă nu salvăm Grecia, crearea euro nu are sens

Sarkozy: Dacă nu salvăm Grecia, crearea euro nu are sens
Sursa foto: sarkozy
08 Mar 2010   •   00:41

Liderul francez Nicolas Sarkozy crede că dacă nu se reuşeşte salvarea Greciei, moneda unică europeana nu îşi are rostul. El a precizat că Franţa va sprijini Grecia în eforturile sale de a-şi reduce deficitul bugetar şi nu doreşte să o vadă intrată în faliment.
?Dacă am creat euro, nu putem lăsa o ţară să cadă în zona euro,? arăta Sarkozy înainte de întâlnirea cu premierul grec George Papandreou . ?Altfel, nu are sens crearea euro?.
Liderii UE au refuzat până acum să ofere ajutor financiar Greciei şi au cerut guvernului să reducă deficotul bugetar. Ministrul german de Externe,Guido Westerwelle, declara că ţara sa nu va oferi un ce în alb Atenei.
Papandreou vizitează Berlin, Paris şi Washington după ce guvernul său a adoptat un pachet de austeritate de 4.8 miliarde euro.
Liderul francez sublinia că regiunea euro este pregătită să salvaze Grecia dacă guvernul are dificultăţi în a finanţa deficitul bugetar, argumentând că ţara este atacată de speculatori.
?Vreau să fie foarte clar: dacă este necesar, statele din zona euro îşi vor înplini obligaţiile,? declara el la Paris după întâlnirea cu Papandreou.
?Speculatorii şi pieţele ar trebui să ştie că solidaritatea înseamnă ceva şi, dacă există o problemă, noi suntem acolo. Cu cât mai repede spunem aceasta şi cu cât mai ferm o facem, cu atât mai rapid rezolvăm problema.?

Antena3.ro

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close