Antena 3 CNN Economic Biz News SUA, în recesiune. Dolarul se depreciază şi rata şomajului ajunge la cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani

SUA, în recesiune. Dolarul se depreciază şi rata şomajului ajunge la cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani

SUA, în recesiune. Dolarul se depreciază şi rata şomajului ajunge la cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani
05 Dec 2008   •   20:00

Economia americană se află în recesiune. Rata şomajului a ajuns la 6,7%, cel mai ridicat procent din ultimii 15 ani. În plus, numărul disponibilizărilor de luna trecută a fost de peste 500.000. Cifra reprezintă cea mai mare valoare înregistrată în ultimii 35 de ani.
Starea proastă a economiei americane a alimentat temerile economiştilor că ţara se găseşte în faţa unei situaţii economice fără precedent. Specialiştii americani afirmă că Statele Unite se află în recesiune de un an de zile şi urmările vor fi mult mai grave decât s-ar fi aşteptat.
Şi moneda americană s-a depreciat vineri faţă de euro, pe fondul amplificării temerilor legate de creşterea şomajului, potrivit Reuters.
La jumătatea tranzacţiilor de la New York, euro a coborât cu 0,9% faţă de moneda americană, la 1,2658 dolari pe unitate. Dolarul a urcat cu 2,4% faţă de francul elveţian, la 1,2234 franci pe unitate. În acelaşi timp, lira sterlină a coborât cu 0,4%, la 1,4611 dolari pe unitate.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: recesiune rata somajului
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close