Antena 3 CNN Economic Biz News Turcia ar putea primi un nou ajutor de la Fondul Monetar Internaţional

Turcia ar putea primi un nou ajutor de la Fondul Monetar Internaţional

Turcia ar putea primi un nou ajutor de la Fondul Monetar Internaţional
15 Dec 2008   •   10:45

O delegaţie a Fondului Monetar Internaţional ar putea ajunge la Ankata la începutul lunii ianurie, pentru a discuta despre un nou împrumut ce ar putea fi acordat Turciei, care trebuie să înfrunte recesiunea economică, a arătat, luni, şeful Trezoreriei din Turcia, potrivit AFP.
"Se vor înregistra progrese importante în ceea ce priveşte detaliile tehnice pentru a încheia un acord între Turcia şi FMI", se arată într-un comunicat.
Documentul precizează că o delegaţie a Fondului este aşteptată la începutul lui ianuarie, în Turcia pentru a cerceta noi modalităţi al programului.
Textul nu precizează dacă se va acorda un nou înprumut guvernului turc după vizita reprezentanţilor Fondului, aşa cum prezintă presa.
Potrivit specialiştilor, ar fi vorba despre o linie de credit valabilă de la 18 la 24 de luni, în valoare de 25 de miliarde de dolari.
Al doilea acord "stand-by" cu Fondul Monetar Internaţional s-a încheiat în mai. Era vorba despre 10 miliarde de dolari, împrumutaţi pe trei ani. Un alt împrumut, anterior acestuia, a fost acordat tot pe trei ani şi s-a ridicat la valoarea de 16 miliarde de dolari. Creditul i-a permis Turciei să traverseze cu bine cea mai dură criză economică a sa din istorie, ce a avut loc în 2001, când sectorul bancar s-a prăbuşit.
După câteva luni, reprezentanţii sectorului economiei reale şi patronatului au solicitat un nou împrumut de la FMI pentru a reduce impactul crizei mondiale, potrivit AFP.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close